Bize Ulaşın

Franchising'in Aşamaları Nelerdir?

Franchising'İn aşamaları nelerdir? başlıklı yazımızda franchise veren firma ve franchisor arasındaki aşamalardan bahsettik, başlangıçtan anahtar teslimine kadar olan süreyle ilgili detaylar şu şekildedir;

İlk olarak franchisor firma, franchisee’ye bilgilendirici bir dosya hazırlamalıdır. Bu dosyanın içeriğinde ise ana firma ile ilgili bilgiler ve form vardır. Bu dosyanın içinde bulunan bilgiler ikiye ayrılır. İlki kişisel bilgiler ikincisi ise mali bilgilerdir. 
 Bunun yanı sıra franchisor’ın franchisee’ye vermesi gereken 3 tane kitap vardır. 
Bunlardan ilki ana şirketin işleyişini anlatan kitap, ikincisi franchisee’nin uyması gereken kuralların yer aldığı şirket içi işleyişi anlatan kitap ve son olarak da franchisee’nin mekanı nasıl işleteceğine dair bilmesi gereken tüm bilgileri içeren bir kitap.
Franchisee, franchisor’ı seçerken dikkatli olmalıdır. Franchisor’ı mali ve kişisel açıdan çok iyi analiz etmelidir. Bunun yanı sıra franchisor’da franchisee için aynı analizi yapmalı ve çok iyi araştırmalıdır. 
Franchisor ve franchisee birbirleri hakkında bilgi sahibi olduktan sonra franchisor ile franchisee görüşmelere başlar. 
İlk olarak faaliyet bölgesi seçilir. Seçilen faaliyet bölgesi dikkate alınarak fizibilite çalışması yapılır. Bu çalışmanın içeriğinde gerekli olan sermaye, yatırımın ne kadar sürede geri amorti edileceği ve gerekli sermaye belirlenir. Bunun sonucunda bu çalışma franchisee'nin önüne sunulur. Ve bundan sonrası  franchisee için karar verme aşamasıdır. Franchisee karar verdikten sonra sözleşme imzalanır. Yapılan bu sözleşme en ince ayrıntısına kadar düşünülerek ve tüm hususları kapsayacak şekilde hazırlanır.
Franchising sözleşmesinin imzalanması ile birlikte franchisee’nin ödemeleri de başlamaktadır. 
Bu süreçte ödeme planı sözleşme ekibine verilmektedir. Ödeme planı her firma bazında değişiklik göstermektedir. 
Sözleşmeler imzalandıktan sonra  franchisee'nin birim hazırlığı başlar. Birim hazırlığının içinde franchisee ile birlikte çalışacak olan elemanların eğitimleri ve mağazanın dekorasyonu yer almaktadır. 
Bu süreçte bazı franchisorlar  birim hazırlığını üstlenir ve anahtar teslim şekilde tüm hazırlıkları tamamlar.
Franchisee için anahtar teslim hazırlığın en iyi yönü ana firmanın maliyetleri minimize edecek şekilde hazırlık yapması ve yol göstermesidir. 
Tüm hazırlıklar bittikten sonra franchisee işe başlar. Bu süreçte franchisee’ın işe daha kolay adapte olması için franchisor firmadan bir kişi franchisee’ın yanında olur.

Franchise sisteminin size uygun olduğunu düşünüyorsanız, Gofrette'nin bir sonraki şubesinin sahibi olabilirsiniz.

Aşağıdaki iletişim bilgilerinden hemen bize ulaşabilirsiniz.

Gofrette Franchise ve bayilik şartları hakkında detaylı bilgi almak ve franchise uzmanlarımızla görüşerek birebir ücretsiz danışmanlık hizmeti almak için bize ulaşın.
[email protected] üzerinden bize mail atabilir ya da iletişim sayfamızdaki formu doldurarak bize ulaşabilirsiniz. 
Aynı zamanda hızlı iletişim kurmak ve aklınızdaki tüm soruları cevaplandırmak için 0(232) 202 25 60 numaralı hattımızdan bizi arayabilirsiniz.